Команда інтернет-магазину PowerON вітає всіх з Великоднем
Великдень, по-справжньому незвичайне свято, яке відзначають у багатьох країнах. Це справді святий день, коли в повітрі панує особлива магія, яка не схожа ні на що інше. Саме в цей день кожен з нас відчуває щось особливе. Це привід зібратися в родинному колі, побачити один одного, відключитися від робочої суєти і рутинного життя, відмінно відпочити на природі. У цей святий день ми хочемо вам побажати, щоб усі були здорові та щасливі. Радуйтеся, цінуйте найближчих та рідних.
Великдень дивовижні свята. І у різних країнах його відзначають по-різному. Ми хочемо поділитися з вами цікавою інформацією про те, як відзначають Великдень в інших країнах, так би мовити особливості.
Великдень у Болгарії
У Болгарії великодні традиції схожі на наші. Це сімейне свято, яке заведено проводити з рідними. Сім'ї збираються за святковими столами, на яких обов'язково присутні прикрашені яйця та святий хліб. У Болгарії прийнято проводити "бої великодніми яйцями" та бажати один одному удачі. Так що якщо ви на Великдень опинитеся в Болгарії, природна поведінка Вам тільки допоможе і Ви покажете, що розумієте тутешні традиції.
Великдень у США
У Сполучених Штатах Америки Великдень відзначають по-різному через те, що різноманіття націй та культур просто вражає. Але основні традиції все ж таки є. Основний символ Великодня у США – лілія. Цю квітку сприймають як знак чистоти. Це свято також сімейне. Зазвичай на Великдень американці подають до столу: шинку, фруктовий салат, картопля, овочі.
Американці мають незвичайну традицію. Сім'ї з дітьми приходять до Білого дому з розфарбованими яйцями та беруть участь у змаганні, хто прокотить далі "яйця", своєрідна гонка. Це досить незвичайно та цікаво.
Великдень у Франції
Якщо головною стравою за столом у нашій країні є кутя і власне Великдень, то у Франції це смажене курча, або молоде теля з прянощами. Вони мають акцент на м'ясних стравах. Французи на великодні свята не люблять сидіти вдома. Цими днями прийнято виїжджати з друзями чи рідними на пікнік. Як не дивно, але багато французів готують на пікніку - омлет. Певного рецепту немає, кожен готує так, як йому подобається, використовуючи будь-які топінги та прянощі. Для дітей у Франції, Великдень асоціюється із шоколадними яйцями, курочками, кроликами. Вже за місяць до свята, у супермаркетах Франції починається продаж символічної насолоди. Також французи прикрашають свої будинки. Це зазвичай стрічки, гірлянди та дзвіночки.
Великдень в Італії
Для італійців Великдень – одне з улюблених свят. Цього дня на головній площі у Ватикані сам Папа Римський проводить священну месу. В Італії до святкування Великодня підходять дуже відповідально. Кількість традицій просто вражає уяву. Якщо говорити про традиції, напередодні свята було розносити священний вогонь по домівках за допомогою факела. Але до сьогодні ця традиція звелася до демонстрації чудес піротехніки. Також прийнято влаштовувати театральні, мініатюрні спектаклі про муки, страждання, життя та Воскресіння Христа.
Щодо святкового столу, тут все дуже різноманітно, тому що італійська кухня дуже різноманітна і кількість страв та рецептів приготування дуже багато. Але часто можна спостерігати на застілля смаженого молодого ягняти або козеня. З солодкого часто готується неаполітанський коржик, який має у кожному регіоні свою назву, наприклад у Фріулі це "Великодня клешня по-трієстинськи".
Всі італійські дівчата перед Великоднем проводять "найгенеральніше" прибирання в будинку. Тому що саме це показує, наскільки вона працьовита та дбайлива, а також її чоловікові не скажуть: "Кого ти взяв за дружину!". Це дуже важливе для них. Адже може вибухнути немислимий скандал, саме з цього приводу.
Великдень в Іспанії
В Іспанії за тиждень до свята проходить так званий Великодній тиждень чи Семана Санта. Це як у нас Страсний тиждень. Семана Санта починається у Пальмову неділю. Це остання неділя перед Великоднем. Цього дня мешканці кожного іспанського міста вивішують на своїх балконах пальмові гілки. По вулицях проходять процесії, учасники яких одягаються у досить нестрандартні шати. Багато закладів закриваються і не працюють цілий тиждень.
Традиційно на столах у іспанців спостерігаються фарбовані яйця, а також незвичайні, але прості десерти. Наприклад, найпопулярнішим десертом на узбережжі від Каталонії до Мурсії є Mona de Pascua. Це такий сухий кекс, який рясно присипаний цукром. Нагадує формою великий пончик, посередині якого покладено варене або шоколадне яйце. Практично по всій території Іспанії на Великдень ласують так званими торріхасом. Це грінки, але солодкі. Обсмажується черствий хліб на вершковому маслі з молоком, медом чи цукром.
Як ви бачите, довкола нас дуже багато цікавих і чарівних речей, які можуть зацікавити кожного. Подорож - ось справжнє задоволення у житті. Побачити цей світ з іншого боку, хіба не чудово. І для цього не обов'язково мандрувати, можна також дивитися якісне супутникове телебачення. Ще раз зі світлим святом Великодня Вас.
← Повернутись до списку публікацій